Tänään (tai siis oikeastaan eilen) käytiin Hakametsässä eläinlääkärintarkastuksessa kaikkien 10 pennun kanssa. Pikkuisen oli aamulla miettimistä, että miten saan kaikki fiksusti kuljetettua, mutta tuo kevythäkki avautuvalla katolla osoittautuikin erinomaiseksi siihen tarkoitukseen. Pennut matkustivat hienosti autossa ja käyttäytyivät muutenkin pitkän lekurivierailun paremmin kuin hyvin. Moni kävi ihmettelemässä miten ne osaavatkin olla niin hiljaa, ettei voisi edes kuvitella siellä mitään pentuja olevan. Ovat ottaneet hienosti äidistään mallia :)

Itse lääkärintarkastukset sujuivat hienosti. Pieniä kommelluksia tuli, Rinsessalta ei löytynyt sirua, joten se sai heti uuden sirun niskaansa. Pentujen silmät peilattiin sekä ilman tippoja että laajennustippojen jälkeen ja kahdella eri välineellä. Rinssin silmissä iirikset ovat aavistuksen pisaranmalliset, mutta mitään kehityshäiriötä ei löytynyt eikä tuota kyllä paljaalla silmällä edes erota. Rontilla oli jotain hyvin pientä sikiöaikaista jäännettä, joka todennäköisesti häipyy iän myötä, ja jota lääkäri ei näköjään edes katsonut tarpeelliseksi merkitä lomakkeeseen.. Kaikilla pojilla hienosti pallit paikoillaan ja muutenkin varsin hyväkuntoisia ja rakenteisia pentuja.

Puntarissakin käytiin, porukan isoin edelleen Rommi, jolla painoa peräti 4,5 kiloa. Seuraavana Rinsessa-neiti, joka heilautti vaakaa lukemiin 3,9. Rinssi ja Rontti 3,8, Rilla 3,7, Ralle 3,6, Ruusa 3,5. Ruttu ja Ruuti 3,3 ja pikku-Ruufus 3,1 kg. Sen minkä Ruufus häviää painossa se kyllä voittaa suloisuudessa ;)

Tässä viime aikoina on keskitytty pentujen kyllästämiseen vierailla ihmisillä, väkeä on käynyt kiitettävästi, meinaa muumimukit loppua kaapista, vaikka niitä on paljon. Suffeli lähti sunnuntaina kotiin lepäämään ja keräämään voimia tulevan pennun kohtaamiseen. Laku tuli takaisin kotiin ja sujahti hetkessä ongelmitta Suffelin tilalle varaäidiksi. Nyt myös Milli, Pini ja Nemo pääsevät enemmän pentuja kouluttamaan ja hauskasti nuo pikkuiset soljuvat isompien joukossa. Pinin ja Millin touhut saavat pennut välillä katselemaan silmät pyöreinä ja kun meno äityy liian hurjaksi, ne asettuvat sohvan alle tarkkailuasemiin.

Nyt on päästy myös ulkoilemaan säännöllisesti, kun maa on jäässä. Ruokailun jälkeen ne menevät oma-aloitteisesti jo ulos tarpeilleen, mikä helpottaa kyllä siivousurakkaa ihanasti. Jäin nyt myös lomalle, joten lähipäivinä saattaa olla jopa toiveita uusista kuvista ;)